מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בשרון הוקם לפני כ-40 שנה במטרה לסייע ולתת תמיכה מעשית ורגשית לנפגעות ונפגעים ולמעגלים הסובבים אותם/ן, וללוותם בדרך הקשה שעליהם לעבור בעקבות הפגיעה. המרכז משרת את כל אוכלוסיית אזור השרון ומעניק סיוע 24 שעות ביממה 365 יום בשנה, הסיוע בהתנדבות וללא כל תמורה. הליווי הנפשי לנפגעות ולנפגעים מבוצע באמצעות קו סיוע טלפוני, סיוע אונליין בצ'אט, פגישות אישיות, קבוצות תמיכה על הרצף של סיוע-טיפול-שיקום, ליווי בהליך המשפטי ובהגשת תלונה ומיצוי זכויות.
בנוסף, המרכז מפעיל מספר יוזמות בתחומי החינוך, ההסברה והמניעה של האלימות המינית, בהן: סדנאות פסיכו-חינוכיות לבני ובנות נוער בחינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי, וכן להורים וצוותי חינוך; קו צ'אט אנונימי לבנות ובני נוער אשר מספק מענה לשאלות הנוגעות למיניות, נטייה מינית ומגדרית וסוגיות אחרות סביב גיל ההתבגרות; תוכניות הסברה למניעת הטרדה מינית במקום העבודה; הדרכות לאנשי מקצוע מתחום הרווחה והגריאטריה בנושא פגיעה מינית בגיל השלישי; הדרכות למטפלים שמטרתן להרחיב את ארגז הכלים שלהם בבואם לזהות ולטפל בנפגעי תקיפה מינית.
קרן אנאתה תומכת במרכז מאז שנת 2020. תרומתה של הקרן סייעה למרכז להוציא לפועל שתי פעילויות ליבה: פעילות הסיוע ברשת באמצעות אתר 1202 קולמילה- אשר מציע סיוע אנונימי ומיידי לבני נוער וצעירים אשר חוו או עדיין חווים פגיעה מינית ומצויים בבדידות גדולה, במצוקה ולעיתים אף בסיכון. השירות מעניק סביבה בטוחה לקבלת תמיכה רגשית, הקשבה בגובה העיניים ונטולת שיפוטיות, ומציע מידע והפניות לגורמי טיפול ולשירותי מרכז הסיוע. בנוסף, השירות מקצר את משך הזמן שחולף בין הפגיעה המינית לבין הפניה לסיוע ולטיפול, ובכך מסייע להפסיק את הפגיעה ולמנוע קורבנות חוזרת. לרוב, הקשר לא מסתיים בפניה אחת לצ'אט ולובש צורות אחרות של סיוע כגון ליווי למשטרה/בית חולים, ליווי משפטי, קשר עם אשת טיפול וקבוצות תמיכה. לאור העובדה, שבמערכת בריאות הנפש הציבורית המתנה לטיפול נפשי ממושכת מאוד וכי קיים מחסור חריף במטפלות ומטפלים עם הכשרה מתאימה בתחום של טראומה מינית, "1202 קולמילה" הוא חבל הצלה לנפגעות ונפגעים.
בנוסף, התרומה סייעה בהפעלת פרויקט "קול הקיץ" - צ'אט אנונימי לבני ובנות נוער בנושא של מיניות בריאה וגיל ההתבגרות, הראשון מסוגו בישראל. הגיל בו בני ובנות הנוער מתחילים/ות להיות פעילים/ות מינית הולך ויורד בישראל. עם זאת, ניכר כי בחלק גדול ובלתי מבוטל מהבתים והמשפחות בישראל, עדיין לא מתקיים שיח על מיניות ויחסי־מין, וכי ישנם נושאים לגביהם בני נוער לא מרגישים בנוח לשוחח עם הורים, חברים או יועצים חינוכיים. 'קול הקיץ' מעמיד ערוץ נגיש, דיסקרטי וחינמי לשאול שאלות ומטרתו לאפשר לבני נוער לקבל החלטות מבוססת מידע עובדתי ולהפחית התנהגויות סיכון ופגיעה מינית. מדי ערב אנחנו נותנים מענה לעשרות בני ובנות נוער באמצעות מדריכי/ות מחלקת החינוך שלנו, שהם.ן בעלי/ת מומחיות בעבודה עם בני ובנות נוער בעולם התוכן הזה.