בריאות ובריאות הנפש

אנחנו מאמינים כי בריאות הגוף והנפש הם הבסיס לחברה אנושית בריאה. קרן אנאתה תומכת בפרויקטים אשר עוזרים לאנשים במצבי משבר מכל שכבות האוכלוסיה להשתקם ולשוב אל החברה בתור פרטים מתפקדים.

קריית אדם

"קרית אדם" הינו מרכז טיפולי ייחודי המספק טיפול פסיכולוגי לאוכלוסיות השונות בעיר לוד וסביבתה, במטרה לספק מעטפת טיפולית לילדי לוד והוריהם ולחזק הן את המשפחה כמערכת, הן את הפרטים שבה.
המענים הטיפוליים מגוונים וכוללים טיפול פרטני, טיפול דיאדי וטיפול קבוצתי, כמו גם הדרכה וטיפול הורי והם ניתנים ע"י פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ומטפלים באומנויות מהמגזר היהודי (חילוני, דתי וחרדי) ומהמגזר הערבי.
בכל שנה מתמחים ב"קרית אדם" סטודנטים לעבודה סוציאלית וסטודנטים לטיפולים באומנויות, אשר מטפלים באופן פרטני וקבוצתי בבתי הספר בלוד והסביבה ובכך, מנגישים את הטיפול לאוכלוסייה המקומית, שלעתים קרובות אינה מסוגלת להגיע ל"קרית אדם" ו/או לשלם את עלות ההשתתפות הנדרשת דרך קופת החולים/באופן פרטי.
צוות המטפלים משתתף בהדרכות פרטניות וקבוצתיות, בסמינר קליני ובמפגשי למידה בנושאים שונים. במקביל משמשת "קרית אדם" כמרכז ללימוד והדרכה של מטפלים ואנשי מקצוע שונים גם מחוץ לקריה.
"קרית אדם" הוקמה בשנת 2016 ע"י עמותת "אנאתה" וממומנת ברובה על ידה.

מקלט אישה לאישה בירושלים

מזה למעלה מארבעים שנה, עמותת "אישה לאישה" מסייעת לנשים שהיו קורבנות לאלימות של בן זוגן ולילדיהן אשר גדלו בצל האלימות ונפגעו מממנה במישרין או בעקיפין. העמותה מפעילה מקלט המעניק הגנה וטיפול למשפחות המגיעות אליו ובתוכו בית ילדים חינוכי-טיפולי, אשר נותן מענה לילדי הנשים. לצד המקלט, פועל מערך ייחודי ל"אישה לאישה" של 18 דירות מעבר, (עם שלוחות בירושלים ובשפלה) המהווה תוכנית המשך כוללנית לנשים אחרי ששהו במקלט. העמותה מפעילה גם לשכה משפטית ותוכנית שיקום קהילתי לבוגרות המקלט והדירות.
מדי שנה מסייע מקלט "אישה לאישה" לכ-90 משפחות (נשים וילדיהן) במטרה לבנות חיים של ביטחון וכבוד תוך העלאת המודעות הציבורית לתופעת האלימות על השלכותיה במשפחה ובחברה.

קרן אנאתה גאה לתמוך בעמותת "אישה לאישה" החל משנת 2016 ועד היום. תרומתה של אנאתה מתרכזת בפעילות בית הילדים במקלט ובפעילויות חינוכיות-טיפוליות לילדי דירות המעבר. בזכות תמיכה זו, פוגשים הילדים צוות מקצועי המלווה אותם במשך כל שהותם במקלט או דירת המעבר. הם זוכים לתשומת לב אישית ולתמיכה בכל התחומים הרלוונטיים למצבם: טיפול פיזי ונפשי, עזרה בלימודים, אוזן קשבת וחיבוק. מצע זה מהווה עבורם מרחב המאפשר להם להיות ילדים, לפעמים לראשונה בחייהם: לשחק, לצחוק, לבכות, לכעוס ולחלום על העתיד.

www.jerusalemshelter.org.il

כפר איזון

כפר איזון הוא כפר טיפולי ושיקומי חדשני וייחודי, הראשון מסוגו בארץ ובעולם. הכפר מספק קהילה טיפולית לתרמילאים ולצעירים הנמצאים במשבר בין הגילאים 18-40, שרובם מגיעים מרקע נורמטיבי-תפקודי ומאובחנים כיום כ"אבחון כפול ", כלומר שימוש בסמים בשילוב של לקות נפשית. המחקרים מראים שאחוזי ההצלחה הם יותר מ -90%. ייחודו של הכפר מתבטא בגישה הוליסטית, המשלבת תיאוריות טיפול מערביות ומזרחיות במקום פתוח, הממוקם על חוף הים באווירה נינוחה ונעימה עם המון חום ואהבה.

www.izun.org.il

מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית

מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בשרון הוקם לפני כ-40 שנה במטרה לסייע ולתת תמיכה מעשית ורגשית לנפגעות ונפגעים ולמעגלים הסובבים אותם/ן, וללוותם בדרך הקשה שעליהם לעבור בעקבות הפגיעה. המרכז משרת את כל אוכלוסיית אזור השרון ומעניק סיוע 24 שעות ביממה 365 יום בשנה, הסיוע בהתנדבות וללא כל תמורה. הליווי הנפשי לנפגעות ולנפגעים מבוצע באמצעות קו סיוע טלפוני, סיוע אונליין בצ'אט, פגישות אישיות, קבוצות תמיכה על הרצף של סיוע-טיפול-שיקום, ליווי בהליך המשפטי ובהגשת תלונה ומיצוי זכויות.
בנוסף, המרכז מפעיל מספר יוזמות בתחומי החינוך, ההסברה והמניעה של האלימות המינית, בהן: סדנאות פסיכו-חינוכיות לבני ובנות נוער בחינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי, וכן להורים וצוותי חינוך; קו צ'אט אנונימי לבנות ובני נוער אשר מספק מענה לשאלות הנוגעות למיניות, נטייה מינית ומגדרית וסוגיות אחרות סביב גיל ההתבגרות; תוכניות הסברה למניעת הטרדה מינית במקום העבודה; הדרכות לאנשי מקצוע מתחום הרווחה והגריאטריה בנושא פגיעה מינית בגיל השלישי; הדרכות למטפלים שמטרתן להרחיב את ארגז הכלים שלהם בבואם לזהות ולטפל בנפגעי תקיפה מינית.

קרן אנאתה תומכת במרכז מאז שנת 2020. תרומתה של הקרן סייעה למרכז להוציא לפועל שתי פעילויות ליבה: פעילות הסיוע ברשת באמצעות אתר 1202 קולמילה- אשר מציע סיוע אנונימי ומיידי לבני נוער וצעירים אשר חוו או עדיין חווים פגיעה מינית ומצויים בבדידות גדולה, במצוקה ולעיתים אף בסיכון. השירות מעניק סביבה בטוחה לקבלת תמיכה רגשית, הקשבה בגובה העיניים ונטולת שיפוטיות, ומציע מידע והפניות לגורמי טיפול ולשירותי מרכז הסיוע. בנוסף, השירות מקצר את משך הזמן שחולף בין הפגיעה המינית לבין הפניה לסיוע ולטיפול, ובכך מסייע להפסיק את הפגיעה ולמנוע קורבנות חוזרת. לרוב, הקשר לא מסתיים בפניה אחת לצ'אט ולובש צורות אחרות של סיוע כגון ליווי למשטרה/בית חולים, ליווי משפטי, קשר עם אשת טיפול וקבוצות תמיכה. לאור העובדה, שבמערכת בריאות הנפש הציבורית המתנה לטיפול נפשי ממושכת מאוד וכי קיים מחסור חריף במטפלות ומטפלים עם הכשרה מתאימה בתחום של טראומה מינית, "1202 קולמילה" הוא חבל הצלה לנפגעות ונפגעים.

בנוסף, התרומה סייעה בהפעלת פרויקט "קול הקיץ" - צ'אט אנונימי לבני ובנות נוער בנושא של מיניות בריאה וגיל ההתבגרות, הראשון מסוגו בישראל. הגיל בו בני ובנות הנוער מתחילים/ות להיות פעילים/ות מינית הולך ויורד בישראל. עם זאת, ניכר כי בחלק גדול ובלתי מבוטל מהבתים והמשפחות בישראל, עדיין לא מתקיים שיח על מיניות ויחסי־מין, וכי ישנם נושאים לגביהם בני נוער לא מרגישים בנוח לשוחח עם הורים, חברים או יועצים חינוכיים. 'קול הקיץ' מעמיד ערוץ נגיש, דיסקרטי וחינמי לשאול שאלות ומטרתו לאפשר לבני נוער לקבל החלטות מבוססת מידע עובדתי ולהפחית התנהגויות סיכון ופגיעה מינית. מדי ערב אנחנו נותנים מענה לעשרות בני ובנות נוער באמצעות מדריכי/ות מחלקת החינוך שלנו, שהם.ן בעלי/ת מומחיות בעבודה עם בני ובנות נוער בעולם התוכן הזה.

הלל

עמותת הלל הוקמה בשנת 1991 ומאז מסייעת ליוצאים ויוצאות בשאלה מהעולם החרדי להשלים פערים ולהשתלב בחברה הישראלית. העמותה שואפת לקיים חברה ישראלית שבה לכל צעירה וצעיר חרדיים יש יכולת לבחור בחופשיות את דרכן/ם ואורח חייהן/ם, תוך מימוש עצמי מלא.
הייעוד של הלל הוא לשמש קהילה המקבלת לתוכה יוצאות ויוצאים בשאלה מן המגזר החרדי, ולסייע להן/ם להשתלב בהצלחה בחברה הישראלית. פעילות העמותה מתבצעת בשיתוף עם משרד הרווחה במרכזי הפעילות בירושלים, תל אביב, חיפה, ראש פינה ובאר שבע, וכן במקלטי חירום ייחודיים.
מאז הקמתה בשנת 1991, סייעה הלל לאלפי יוצאות ויוצאים להשתלב בחברה החילונית בהצלחה:
למצוא דיור, לשרת בצבא או בשירות לאומי, להשלים פערי השכלה אדירים, לחיות חיים מלאי משמעות וסיפוק ולפתח קריירה מצליחה.
הלב הפועם של העמותה הם מרכזי הפעילות שלה, אשר מופעלים על ידי כל חברי קהילת הלל , מתנדבים ומתנדבות וכן צוות עובדות מסור. בהם מתקיימות מגוון פעילויות, חלקן מובנות ומאורגנות וחלקן ספונטניות. המרכזים ם מציעים מגוון אפשרויות עצום: ממקום מפגש חם וביתי שאפשר להגיע אליו בכל עת, דרך מוקד ידע המציע סדנאות והרצאות, ועד לסיוע בדיור ורווחה. היוצאים והיוצאות מקבלים שיעורי עזר, ליווי אישי, ייעוץ בתחומי השכלה ותעסוקה, דיור, שירות צבאי ולאומי, ועוד.
המרכז הוא, בית, מקום מפגש, ומרכז של החיים החברתיים. הוא מהווה עבור חברי הקהילה נקודת משען שאין לה תחליף המספקת יציבות בתוך עולם מודרני, עמוס ומשתנה.

www.hillel.org.il

אליפלט

לכל ילד וילדה מגיע ליהנות משנות ילדותם ולחיות חיים טובים ובטוחים. אלא שהזכות הזו אינה מוקנית לילדים מקהילת הפליטים החיים בישראל: בשל הסכנה הנשקפת למבקשי המקלט במדינות מוצאם, ישראל מכבדת את הדין הבינלאומי ואינה מגרשת אותם לסודן ולאריתראה. אולם לאחר מעל עשור בישראל הם אינם בעלי מעמד קבע וזכויות שוות.
עמותת אליפלט פועלת למען ילדי פליטים ושמה לה למטרה להעניק לילדים אלו ילדות מיטיבה, לסייע להתפתחותם התקינה ולגשר על הפערים בין המענים המוסדיים המצומצמים לבין הצרכים האקוטיים של הילדים. העמותה הינה א-פוליטית וממוקדת במתן סיוע רגשי וחינוכי לילדים אשר נותרים ללא סיוע מוסדי.
הורי משפחות מבקשי המקלט עובדים שעות ארוכות בעבודות דחק בשכר נמוך. מרבית הפעוטות, שנולדו בישראל, שוהים במעונות מאולתרים שהוקמו על ידי נשים אפריקאיות, בדירות קטנות ומוזנחות ולעיתים במרתפים ובחדרים נטולי אור ואוויר. הילדים מעבירים את יומם בבהייה ארוכה מול מסך הטלוויזיה, ללא משחקים וללא פעילויות גרייה והעשרה מותאמות, וסובלים מחסך חמור במגע פיזי ובתשומת לב.
עמותת אליפלט מפעילה רשת מועדוניות ומערך טיפולי-התפתחותי על מנת לסייע לילדים לגשר על הפערים, לגדול ולממש את הפוטציאל הטמון בהם. העמותה משתפת פעולה עם כלל הגורמים, ובסיוע של מאות מתנדבים מכל הקשת החברתית מייצרת מעטפת הוליסטית ותומכת המביאה בחשבון את מכלול הצרכים של הילדים מבוקר עד ערב, מגיל ינקות ועד סוף היסודי, במסגרות ובבית כדי לאפשר לכל ילד וילדה מקהילת מבקשי המקלט בישראל לחלום ולהגשים את חלומם תוך ערבות לשלומם הפיזי והרגשי.

© 2020 Anatta All Right Reserved website made by