ככל שהלכו והתבררו תוצאותיה הנוראות של מלחמת העולם השנייה, התחזקה ההבנה בקרב אומות ברחבי העולם של הצורך בכינונם של מוסדות בינלאומיים יציבים שיקדמו שיתופי פעולה ויחזקו את האמון והכבוד ההדדיים בין אנשים מרקעים ותרבויות שונות. כך, הוקמו ארגונים כגון האו"ם והקהילה הכלכלית האירופית, אך גם יוזמות בעלות משמעות סמלית, בהן ארגון פעמון השלום העולמי. הארגון היפני שם לו למטרה להציב "פעמון שלום" יפני בכל מדינה ובדרך זו לסמל את החתירה לשלום ואת שיתוף הפעולה בין אומות ותרבויות, וגם לשמש אנדרטת זיכרון להשלכות של הכשלונות לקיים אידיאלים אלו.
פעמון השלום היפני המקורי הוענק לאו"ם במתנה על ידי יפן בשנת 1954. הוא מוצב במטה האו"ם תחת גגו של מבנה יפני מסורתי מעץ ברוש יפני, המסמל מקדש שינטו. המבנה כולו מוצב על גבי בסיס מסלעים שנתרמו על ידי ישראל. הפעמון נוצק מהתכת מטבעות אשר נאספו מידי נציגים של 60 אומות, שהשתתפו באסיפת האו"ם שהתקיימה בפריז ב-1951. על גביו מוטבעות ביפנית המלים "יחי שלום עולמי מלא" (Long live absolute world peace).
לפני מספר שנים, יזם איתן סטיבה את הבאתו של הפעמון ה-24 לישראל, ולמעשה בפעם הראשונה צלילי הפעמון היפני נשמעו בקרית אדם, מרכז מחקר, לימוד אבחון וטיפול בעיר לוד, במהלך טקס מיוחד שנערך במקום. יו"ר איגוד הפעמון היפני קטסומי סאטו אמר בטקס כי הארגון בחר בלוד כמי שמצייגת בצורה הטובה ביותר את הכמיהה לשלום ושבה חיים יחדיו באחווה אנשים מדתות ועדות שונות.
זו גם מטרתו של פרס פעמון השלום העולמי, אשר מוענק מדי שנה לקהילות שחרתו על דגלן והתקדמו לעבר הפצת השלום והפיתוח האזורי. פרס זה מעלה על נס יוזמות אמיצות, חדשניות ומעוררות השראה אשר משמשות כמגדלור בקרב אומות וחברות אנושיות. באמצעותו אנו מבקשים לסייע בקידום השלום העולמי, חתירה לחברה אנושית צודקת ונטולת אלימות בהתאם לרוח יוזמת פעמון השלום.
הפרס ניתן לקהילות אשר הפגינו ערכים אלה לאורך תקופה של מספר שנים לפחות, והראו תרומה אקטיבית לשלום ופיתוח. הפרס כולל השאת תרומה כספית לקהילה והכוונה באשר להצבתו של הפעמון בתחום הקהילה.
ב-21 בספטמבר בכל שנה, יום השלום הבינלאומי, מצלצלים בפעמונים המוצבים בכל רחבי העולם.