הגלריה שמה לעצמה ליעד להציע לקהל הישראלי אופני התבוננות חדשים ומגוונים על תרבויות אפריקה השונות ועל עושרן האמנותי. הגלריה מתפקדת על התפר שבין מוזיאון לגלריה; ללא אוסף קבוע, אך עם תערוכות עומק, היא חלל התצוגה היחיד בישראל המציג יצירה אפריקאית מסורתית ועכשווית גם יחד.
כארגון ללא מטרות רווח, הגלריה משוחררת מהצורך להתאים את בחירותיה לטעם מקובל בשוק האמנות המערבי. היא מביאה לקהל המערבי יצירה אפריקאית מקורית המשקפת סגנונות ביטוי אמנותיים שהם רלוונטיים גם לאפריקאים עצמם, ומשמשת במה ומאפשרת חשיפה לאמנים אפריקאים שטרם הוצגו במערב.
האוצרות בגלריה מבקשת להציע תיווך בין תרבויות במטרה לאפשר היכרות בין שונים אבל שווים, תוך כדי נסיון למקם את היצירה האפריקאית בחיים עצמם ולעורר חשיבה ביקורתית המאתגרת הנחות שגורות בנוגע ליבשת, תושביה ומורשתם התרבותית. התערוכות בגלריה מבקשות להציב סימני שאלה לגבי אומנות, מודרניזם, אותנטיות ואפילו לשאלה מיהו אמן. בכך, הגלריה משמשת כמעבדה להצגה ובחינה של רעיונות לא פחות מאשר של יצירות האמנות עצמן, ומציעה קריאה נרטיבית, שבניגוד לאתנוגרפיה קפואה בזמן שמייצרת תולדות אומנות.
בהתאם לכך, הגלריה מעודדת יצירת שיתופי פעולה בין אמנים ישראלים ואפריקאים, מקדמת למידה הדדית באמצעות תמיכה במחקר אקדמי, חילופי סטודנטים ושימור טכניקות וסגנונות יצירה מסורתיים. אלה, כמו גם תמיכה בפרויקטים להקניית כישורי יצירה והתפרנסות לנשים ממוצא אפריקאי ומלגות שהייה לאמנים עצמאיים, הם חלק בלתי נפרד מפעילותה של הגלריה.